Газопроводът Турски поток“ бе открит на официална церемония в в конгресен център

...
Газопроводът Турски поток“ бе открит на официална церемония в в конгресен център
Коментари Харесай

Борисов се нареди до Ердоган, Путин и Вучич за старта на „Турски поток“

Газопроводът „ Турски поток “ бе открит на публична гала в в конгресен център " Халич " на Златния рог в Истанбул.

Откриването се случи в наличието на съветския президент Владимир Путин, турският президент Реджеп Ердоган, българският министър-председател Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич. Ръководителят на Народното събрание на Турция и на някогашните ръководители на Народното събрание също бяха поканени на сцената. 
 Борисов Ердоган Путин Вучич БГНЕС
Преди старта на тържествената гала по откриването на " Турски поток " министър председателят Бойко Борисов беседва с президента на Русия Владимир Путин, с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и с президента на Сърбия Александър Вучич.

Българският министър председател означи пред съветския държавен глава напредъка по реализацията на плана „ Балкански поток “. Премиерът Борисов посочи пред Путин свършената работа по секторите от разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската. -->
Българският министър-председател уточни пред съветския президент, че компании от Саудитска Арабия, Италия и Турция работят по трасето на строящата се газопреносна инфраструктура у нас.



Газопроводът е с обща дължина 474 км, с диаметър 1220 мм и оптимално работно налягане от 7,5 мегапаскала. Трасето на газопровода минава през землищата на 34 общини на територията на 11 области. Към сегашния миг планът се извършва на територията на 4 области – Плевен, Ловеч, Враца и Монтана.
 Борисов Ердоган Путин Вучич БГНЕС

 Борисов Ердоган Путин Вучич БГНЕС
Премиерът Борисов благодари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за поканата за присъединяване в церемонията по откриването на „ Турски поток “. Турция е непосреден комшия на България, наш съдружник в НАТО и значим сътрудник на Европейски Съюз при оправянето с съществени провокации като миграционния напън върху Европа, битката против тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, селското стопанство, търговията, стопанската система.
 Борисов Ердоган Путин Вучич БГНЕС



Проектът „ Турски поток “ свързва непосредствено Руската федерация с газотранспортната мрежа на Турция. Дължината на морския сектор на „ Турски поток “ е 930 км през Черно море – от Анапа в Русия до Каякьой в Турция. Максималната дълбочина на тръбите е до 2200 м във водите на Черно море. Морският сектор на този план е най-голямата система, полагана на такава дълбочина – 2200 м. Капацитетът на двете тръби, които ще доближат до сухопътния сектор, е 31,5 милиарда кубически метра природен газ на годишна база. От приемния терминал при Каякьой в Турция една от двете подземни тръби на сушата се свързва със съществуващата газопреносна система на Република Турция при Люлебургаз. Другата тръба продължава през територията на Турция до границата с Република България. Сухопътният сектор на територията на Турция от терминала в Каякьой до границата с България е с дължина 142 км.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР